arts..design..me..
Photobucket
By: yaa adik

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 11-Jun-2008 09:00 Email | Share | | Bookmark
C . u . B . A . a . N








Assalamualaikum....
Apa kaba member2 semua?? lamanya yaa x update fp ni...bkn terlalu bz tp....sejak arwah mak xde...yaa rasa malas nk bergambar...tangkap gambar or edit gambar..tu la yg menjadikan fp ni
bersawang...hahahaha...
tp hari ni...yaa merajinkan diri utk meng’upload’ ....tp bkn pic jln2 ke...myself ke...but kali ni....yaa upload pic gubahan hantaran yg org tempah kat yaa utk majlis pertunangan hari Sabtu lps (7/6/08)...saje je cuba2..kot2 la ada bakat gubah2 ni....
so...ni la hasil kerjatangan yaa....customer ni nk gubahan yg simple...
lastly....yaa harap kawan2 sudi beri komen ttg hasil tangan yaa ni supaya yaa boleh baiki kelemahan yg ada.....thanks ya!!

(kualiti gambar x brp baik coz snap guna hp...pastu malas plk nk edit...wakakakakaka)




Wednesday, 14-May-2008 10:30 Email | Share | | Bookmark
a l - f a t i h a h...16 april 2008



Buat emak tersayang...Sharifah Bt. Said...Kasih sayangmu akan KEKAL di hati ini....

Tanggal 16 April 2008 adalah hari yang paling memilukan buat diriku...ibu tersayang telah pergi buat selama-lamanya setelah menderita penyakit yang tidak dapat dikenalpasti hingga kini...tp sebagai umat islam,hidup...mati..adalah ditanganNYA...sakit hanyalah medium penyebab kepada kematian...yang nyata...semuanya telah tertulis sejak kita dilahirkan....

Tanggal 23 February 2008..emak ada appoiment di Manjung Specialist Center (MSC)..aku bawa mak pegi utk check up...dia rasa letih & badan lemah...so..mak admit selama 7 hari kat situ...masa tu mak ok...just nk rehat n dia perlu banyak minum air...everyday x pernah culas...aku akan berada di sebelah mak aku di ward sampai dia keluar...

Tanggal 1 March 2008...mak dibenarkan keluar dr MSC..keluar dah nk magrib...terus bawa balik Ipoh (rumah abah)..x singgah rmh kat sitiawan just ambik baju...masa tu mak aku ok...dah sihat....tp abah aku ajak rehat di Ipoh supaya dia senang nk jaga mak aku....keesokan harinya...mak aku terus sakit yg datang secara tiba2..sakit tu berjalan2..sekejap di mata...kepala...belakang badan...telinga...sakit yang terlampau sampai mak aku menjerit2....sedihnye aku tgk mak aku masa tu...kalaulah sakit tu blh berpindah badan...aku rela dr tgk mak aku menderita....aku n abah aku x putus bawa mak aku berubat...check di Pantai Putri Ipoh...skali lagi mak kene admit..scan tp xde apa...buat MRI di Hospital Fatimah pun xde apa2....sampai buntu memikirkan apa sebenarnya yg terjadi pada mak aku...bila pakar pun kata xde apa2..kitaorg pun bawa balik mak ke rumah abah...

Tanggal 10 March 2008...aku bawa mak ke Pusat Perubatan Darussalam di Gombak..selagi terdaya...ikhtiar perlu diteruskan....sakit mak semakin teruk...sekejap2 dia menjerit...bila kene wuduk..lagi kuat dia menjerit sbb terlampau sakit sampai tempat yg sakit jd merah...tp x lama..cuma 2-3 minit..lps tu hilang...then sakit plk di tempat lain....tp...alhamdulillah...lps berulang selama 2 minggu di Darussalam...nampak perubahan...mak dah x sakit yg berjalan2 tu tp tempat yang sakit dulu jd panas...x th la btl2 panas or disebabkan dia terlalu fobia sakit yg lps...

Tanggal 23 March 2008...bawa mak ke Gombak Medical Centre (GMC) kerana x blh buang air besar...tp di pindahkan ke Ampang Hospital kerana pakar di GMC berada di Sabah...mak admit plk di Ampang hospital...pada awal di sana...mak masih blh bercakap...berjalan...makan...tp ada masa..mak mcm berada di alam lain...dia ckp benda yg x berlaku...dia nmpk benda yg kita x nmpk...masa tu aku makin sedih....tp aku kene kuatkan semangat supaya mak x patah semangat utk lawan penyakit...lps tu mak terus koma pada hari ke-7 di sana...keadaan mak makin kritikal...mak x blh bernafas sendiri...terpaksa dimasukkan ICU selama 8 hari...tp mak still x sedar...makan guna tiub...bernafas melalui lubang yang ditebuk di leher mak...menderitanya mak masa tu.......

Tanggal 7 April 2008...mak di hantar ke wad biasa..tp hanya sehari..then masuk semula ke ICU...di ICU selama 2 hari...mak di pindahkan ke wad biasa semula...masa tu aku rasa bersyukur sbb ingat mak dah stabil...tp.......

Tanggal 16 April 2008...jam 3.30am...mak dijemput ILLAHI....innalillah.....terlalu mudah mak pergi....segala urusan berjalan tanpa ada masalah...jam 6.50am...kami semua bertolak dr ampang hospital ke Sitiawan..aku menemani arwah mak di dalam ambulance....jam 10am kami tiba di rumah...rumah yang dah hampir 2 bulan ditinggalkan tp dah ramai yang menunggu 'kepulangan' arwah mak....jam 1pm..jenazah tiba di Masjid Kg. Sitiawan...di solatkan selepas solat zohor...dan seterusnya...disemadikan berhampiran kubur arwah ayah mak (atok aku)....

Ya allah ya tuhanku....ampunilah segala dosa ibuku....tempatkanlah ibuku di kalangan orang2 yg beriman dan solehah....ringankanlah siksaanMU ke atasnya....terangkanlah kubur ibuku...lapangkanlah kubur ibuku...permudahkanlah 'perjalanannya' di SANA...amin............

SHARIFAH SAID - 28.8.1954 - 16.4.2008 (54 thn)

*semoga rakan2 smua mendoakn arwah IBUKU ......*


Monday, 28-Apr-2008 23:15 Email | Share | | Bookmark
i'm BACK!!!!!!!!!!

hi kawan2 semua.....
apa kaba???
lama sgt dah yaa x jenguk2 kat fp ni...
thanks atas doa n al - fatihah utk. arwah mak yaa....
nantikan pic2 n editing yg yaa akan upload nnt yee....
babai...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Wednesday, 5-Mar-2008 17:30 Email | Share | | Bookmark
my fp fren....ezza.......



Quote:
ni pon my fp member....ezza......http://ezza-79.fotopages.com..... dah lama dia tgu my editing....mmg dh lama siap...b4 my mum sakit lg...tp x sempat nk upload...so...hari ni ada kesempatan..dpt la uploadkan utk ezza.hope ezza suka la ngn hasil tgn yaa yg x seberapa ni.........


my mum sakit n still di Pantai Putri Hospital, Ipoh...dah 3mgu yaa x keje ni...xpe..asalkan yaa dpt jaga mak tersayang di saat dia perlukan yaa....so...pada kengkawan...doakan kesihatan mak yaa beransur baik ye....apa2...blh hubungi yaa di no... 012-2597442 or 019-5706057


Wednesday, 27-Feb-2008 19:39 Email | Share | | Bookmark
just for zety........



Quote:
ni salah sorang member fp aku...zety....http://azbalqis.fotopages.com
dia ni kat penang....keje majlis perbandaran penang....so...ni la yg dapat yaa buat tuk zety...hope ty suka....


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net